Népszerűtlen vélemények

Sziasztok!

Anna kedves, a Lap lap után bloggerinája volt olyan nagylelkű, hogy kihívott erre a szösszenetre, amire nem mondhatok nemet. Ezúton is köszönet a kínzás… akarom mondani, a listáért. Jöjjön tehát a booktag, a címe pedig:

Népszerűtlen vélemények booktag



1. Egy népszerű könyv vagy sorozat, ami neked nem tetszett:
Most mondanám, hogy a Harry Potter, de azt még nem olvastam (Igen, bevallom, köveket ide!). Eszembe jutott egy másik, a Végzet ereklyéi. Népszerű is, és nem is tetszik, nem az én világom. :)

2. Egy népszerű könyv vagy sorozat, amit mindenki más utál, de te szereted:
Erre a megosztásra nagyon jó példa A Mester és Margarita Bulgakov-tól. Ezt a könyvet valaki vagy imádja, vagy utálja.

3. Egy szerelmi háromszög, ahol a főszereplő nem azzal jön össze, akivel te szeretnéd:
Hmm.. Az ehhez hasonló geometriai alakokat nagy ívben kerülöm, ha tehetem, ugyanis nem az én világom.
4. Egy népszerű vagy szeretett szereplő, akit te nem igazán kedvelsz:
Zsákos Frodó. Talán a filmek miatt, de… nem, nem amiatt. Ő a könyvben is átlapozandó lenne, ha nem lenne fontos szerepe a történetben.
5. Egy népszerű műfaj, amit te nem igazán olvasol:
Mostanában a romantikus-erotikus vonal népszerű és engem nem igazán érdekel. Nem baj, ez is hamar le fog csengeni, aztán néhány évig pihen, mire a legtöbben elfelejtik a témát és kezdenek újra megjelenni ezek is.

6. Egy népszerű szerző, akit nem sikerült igazán megszeretned:
Nem tudom, hogy mennyire népszerű, viszont ide kívánkozik Ted Chiang. Az életed története és más novellák c. kötetére még a legrosszabbra értékelő is négy és fél csillagot adott, ezért meggondoltam magam és inkább nem értékeltem, mert szerintem meglincseltek volna.

7. Egy népszerű toposz, amiből már eleged van:
A szerelmi háromszög. Pontosan azért nem is olvasok olyan könyveket, amiben csak a morzsája is fellelhető.
8. Egy népszerű sorozat, ami teljesen hidegen hagy:
Leginkább olyanok vannak, amik hidegen hagynak és eszembe nem jutna elolvasni. Nem nevesítenék egyet sem, ha megengeditek.

9. Azt mondják, a könyv mindig jobb, mint a film. Mégis, melyik az a sorozat- vagy filmadaptáció, ami jobban tetszett, mint a könyv?
Úgyis ma van a premiere az új Star Wars filmnek, ezért megemlíteném Donald F. Glut Star Wars könyveit. Azok annyira tetszettek, hogy nagyszerű rájuk nézni a polcon, viszont ne akard elolvasni, mert szálanként téped ki a hajad tőle.


+1. Egy karakter, akit mindenki más utál, de te szereted:
Az évek során már sok könyvet elolvastam és most nem is tudom, hogy kit emeljek ki (Mondjuk részben az is közrejátszik, hogy sokra már nem emlékszem.) Mivel mégis csak mondanom kéne egyet, ezért Woland-ot említeném meg, a sátánt aki a tavaszi niszán hónap tizennegyedik napján a kíséretével megjelent Moszkvában.


Mit ne mondjak, sokat kellett gondolkodnom némelyik válaszon, mert hiába tűntek egyszerűnek a kérdések, egyáltalán nem volt az. És mivel nincs booktag kihívottak nélkül, ezért most felkérnélek Emi, Szilárd, Alexa, Masni, Borka, és mindenki, akinek megtetszik!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Akikért érdemes csinálni:

Keresés

A Kéziratok Szerkesztésének Művészete

A Kéziratok Szerkesztésének Művészete A kéziratok szerkesztése, bár gyakran háttérbe szorul a kreatív folyamatban, elengedhetetlen lépése a ...

Népszerű bejegyzések