Sirah, végtelen Sirah

  A mindent átölelő óceán, Sirah, ezer asszony szomorúságtól eredt könnyéből keletkezett. Hogy miért e mérhetetlen bánat, nem tudni.


  Sirah végtelen hullámai közt él Qadlévherg, az ősidőkből származó lény, akinek vízből kilógó hátán az eonok alatt létrejött az általunk ismert világ, Pentar.

  Qadlévherg, a hatalmas az igazak álmát alussza, míg rajta az emberek leélik rövidke életüket. Neki az emberöltők csupán másodperceknek tűnnek! Arra sem ébred föl, mikor az emberek mondvacsinált indokaik alapján vívják az értelmetlen háborúikat. Qadlévherg, a fránya, ezzel mit sem törődik.
  A borúlátó bölcsek tudni vélik, hogy egyszer, mikor a nap, a hold és a világmindenségnek helyt adó kristálygömb együtt áll, az ősi lény felébred álmából, lerázza hátáról a piszkot, vele az emberiséget, majd úszik egyet, hogy lemossa magáról a ráragadt mocskot. Azután eltűnik a világmindenségek között lévő erdőben, ahol szamócát vagy hecsedlit szed magának.

  Sirah habjai közt él Medellis, a Víz Ura (aki ismét egy Úrnő). Az úrnő, ha vidám, káprázatos tajtékot húz a hullámokra. Mikor segítőkész a kedve, összefog barátnéjával, Kaayaval, hogy az óceánok hajósai erőfeszítés nélkül is abba a kikötőbe érjenek, ahová eljutni szándékoznak. Ilyenkor mindig a megfelelő irányba fúj a szél, a vitorlák dagadnak, a vizek felszíne sima. De jaj annak, aki felmérgesíti ezt a gyönyörű asszonyt! Haragjában vad szökőárt idéz, örvényt, mi elnyeli az óvatlan tengerészeket.
  A vízpartról bárki megláthatja, hogy épp milyen hangulatban van Ő.

  Sirah vizében számos lény él, halak, polipok, medúzák, rákok, különböző kétéltű lények. A mitikus lények sem ritkaságok! A krakenek annyian vannak és olyan békések, mint a közönséges tintahalak, a szarvas narválok csapatosan úszkálnak, egymással incselkednek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Akikért érdemes csinálni:

Keresés

A Kéziratok Szerkesztésének Művészete

A Kéziratok Szerkesztésének Művészete A kéziratok szerkesztése, bár gyakran háttérbe szorul a kreatív folyamatban, elengedhetetlen lépése a ...

Népszerű bejegyzések