A Teaszünet Díj



Köszönöm ezt a megtisztelő jelölést @Sol-nak és @Levandra'-nak, az (emilang.blogspot.hu) bloggerinájának, aki nagyon izgalmas történetekkel és cikkekkel rukkol elő. Sol-nak üzenem, hogy a novellák mind eszméletüknél vannak #igaz kicsit alacsony a vérnyomásuk#. :D

Következzenek a szabályok:
1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.
2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illessz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.
3. Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.
4. Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.
5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.
+1. Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.




A rám jellemző idézet:

Úgy hiszem, hogy nincs az az idézet, ami önmagában kifejezné egy ember mivoltát, ezért nem is próbálkozok ilyet találni. Helyette inkább iderakom az egyiket, amit az utóbbi években nagyerejűnek gondoltam:

"Olykor a szívét kell követnie az embernek. Olykor egyszerűen csak el kell határoznod magad, és kitartani mellette, jöjjön bár vihar, szél és zivatar."





1. Milyen nasit és innivalót választasz olvasás mellé?
Nem eszek-iszok a könyvek közelében, sem olvasáskor. Egyrészt elvonja a figyelmet, másrészt mocskos kézzel összefogdosni a lapokat?! Ez szentségtörés!

2. Milyen számodra az ideális körülmény az olvasáshoz?
Nyugodt, csendes, vagy épp, mivel legtöbbször a vonaton, utazás közben olvasok, monoton háttérzaj.

3. Mennyire tudsz azonosulni az általad olvasott könyvek főszereplőivel?
Ez bizony jó kérdés. Már régen olvastam olyan könyvet, aminek a főszereplőjével tényleg azonosulni tudtam. Azt szeretem, ha a szereplőnek van legalább egy (de inkább több) olyan tulajdonsága, ami miatt testhezállónak tartom a szerepét.

4. Melyik olvasmányod volt számodra Az Év Könyve 2017-ben?
A Vaják 7., minden hibája ellenére. Mert végre véget ért a történet, lezárult a sorozat és olyan vége lett, amin még én is elérzékenyültem kicsit (legalábbis fájó szívvel olvastam a lap alján, miszerint "VÉGE")

5. Milyen könyves relikviának örülnél, ha megkaphatnád? (Értsd: pl. egy valódi varázspálca Ollivander boltjából, egy braavosi érme, Arwen ékszerei…)
Nem vagyok nagy ékszerkedvelő, így nem is tudom, hogy milyen relikviának örülnék. Talán az Egy gyűrű egy láncon, de az meg olyan sablonos.

6. Olvastál már olyan hangulatú vagy témájú könyvet, ami rád egyáltalán nem jellemző? Milyen élmény volt?
Olvastam krimit, egy írótársam blogregényét. Hogy milyen volt? Ijesztő, de a jó értelemben! Érzelemdús és teljes mértékben magam elé tudtam képzelni minden egyes részletet. Sajnos magának az írónak is roppant nehéz volt mindezt megírni, viszont úgy gondolom, hogy ettől lesz valami igazán testközeli.

7. Melyik könyvhősre tekintesz példaképedként, és miért?
Ríviai Geralt, mert a végsőkig kitart az elvei és a saját szabályai mellett, de képes feladni az életét egy elhatározás, egy cél érdekében.

8. Melyik könyvszereplőt küldenéd szíved szerint átnevelőtáborba?
De Nementh Uyvar márkiné a Vaják sorozat 6. részéből.


A kérdéseim:
1. Mikor és miért kezdtél el olvasni?
2. Futottál már bele élvezhetetlen történetbe? Melyik volt az?
3. Szerinted melyik az a könyv, aminek kár volt megjelennie?
4. Kinek az asztalánál vacsoráznál a legszívesebben és miért?
5. Melyik könyv volt a legnagyobb hatással az életedre?
6. Mi lenne a daimón-od?
7. Mi volt az oka, amiért írni kezdtél?
8. Mit vársz az új évtől?

Díjazottjam:
@M_Annie_99, a Lap lap után bloggerinája, mert nagyszerűek a könyvértékelései.

Kívánom, hogy találd meg a számításod és légy boldog!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Akikért érdemes csinálni:

Keresés

A Kéziratok Szerkesztésének Művészete

A Kéziratok Szerkesztésének Művészete A kéziratok szerkesztése, bár gyakran háttérbe szorul a kreatív folyamatban, elengedhetetlen lépése a ...

Népszerű bejegyzések