Seasons of Book Blogging

Seasons of Book Blogging





A World of Cleaveland blog még nem működik régóta, viszont már megkapta A Teaszünet Díj-at @Sol és @Levandra, a Könyvvadászok blog bloggereinek jóvoltából. Most pedig az a megtiszteltetés ért, hogy ezt a csodálatos book tag-et tölthetem ki és oszthatom meg veletek ugyancsak a fenti két személy felkérésére.




Jöjjön, aminek jönnie kell:






JANUÁR

KEZDŐDIK AZ ÚJÉV

Mi volt az újévi fogadalmad idén? Betartottad?


Nem mondhatnám, hogy volt újévi fogadalmam, sosem szoktam tenni. Viszont az újévet elkezdve jött egy ötletem, amit még nem konkretizálnék, mert nagyon SPOILER lenne. :)



FEBRUÁR

A PÁRKAPCSOLATOK HÓNAPJA

Melyik a kedvenc könyves párod?


Azt hiszem, egy korábbi tag-ben már írtam és azóta ez nem igazán változott meg. Essi Daven és Ríviai Geralt a Vaják sorozat második kötetéből.



MÁRCIUS

A SZERENCSE ÉS AZ ÚJ KEZDETEK HÓNAPJA

Egy könyv vagy könyvsorozat az évből, amit szívesen olvasnál újra úgy, mintha soha nem olvastad volna korábban.


Aki ismer, az tudja, hogy ez A Gyűrűk ura. :D Van még több olyan kötet, amit időről időre újra olvasok, példának okáért A Mester és Margarita. De ha mást kéne mondanom, a Ready Player One lenne az a könyv, amit szívesen újraolvasnék. :) De tudjátok mit? Mondok jobbat: Rejtő Jenő-től a Piszkos Fred a kapitány.



ÁPRILIS

EGY TELJESEN ÁTLAGOS HÓNAP

Egy könyv, amit annyira hype-oltak, hogy túl nagy elvárásokkal indultál neki, de csalódtál.




Ez egyértelműen Ted Chiang novellás kötete, az Életed története és más novellák. Az utolsó, vagy utolsó előtti novellánál adtam fel az olvasását, később pedig antikváriumba adtam a rám jellemző kitűnő állapotú könyvet. #Igen, köveket ide!#









MÁJUS

A HÓNAP, MIKOR MINDEN VIRÁGZIK

Egy könyv, ami kellemes meglepetést nyújtott.


Érdekes, hogy Levandra azt a két írót említette, akiktől én is hozom a válaszaimat erre a kérdésre. Az egyik Neil Gaiman-től az Északi mitológia, a másik pedig Terry Pratchett-től a Mort. Ezek után kezdett el érdekelni az északi hitvilág #persze már korábban is, a Stargate asgardjai miatt# és az angol humor.



JÚNIUS

A SZÜNET IDEJE

Egy könyv vagy műfaj, amihez akkor fordulsz, ha egy kis kikapcsolódásra vágysz.


Ez szinte bármelyik könyv a polcomról, ám ami a közelmúltban olvasottak közül eszembe jut, az Robin O’Wrightly-tól az Erelem (eszetlen szerelem). Ez az abszurd történet már az első oldalaival hangos röhögésre késztetett.



JÚLIUS

A FÜGGETLENSÉG ÜNNEPLÉSÉNEK HÓNAPJA

Egy könyv, ami tűzijátékokat gyújtott benned.


Egyet mondhatok ide, és az nem más, mint Ray Bradbury-től a A Toynbee-átalakító. Olvassátok azt a könyvet és megtudjátok, hogy miért értékeltem úgy, ahogy. {{https://moly.hu/ertekelesek/2571043}}



AUGUSZTUS

AZ ÉV LEGMELEGEBB HÓNAPJA

Egy feltörekvő szerző, aki hamarosan híres lesz.


Láng Emi. Ha még nem hallottad a nevét, bizonyára nem olvasod a történeteit a wattpad-en. Keress rá, olvasd el A Fekete Herceg-et és az Érte Mindent-et.



SZEPTEMBER

AMIKOR A DIÁKOK VISSZAÜLNEK AZ ISKOLAPADBA

Egy könyv, amit az iskola miatt kellett elolvasni, de tetszett.


Középiskolában, tizenkettedikben kötelező olvasmány volt Mihail Bulgakov-tól A Mester és Margarita. Néhány hónappal feljebb már említettem ezt a könyvet, mert akkor annyira megtetszett, hogy azóta is időnként előveszem és végigolvasom.






OKTÓBER

HALLOWEEN HÓNAPJA

Egy szereplő, akinek szívesen beöltöznél Halloweenkor.


Október egy jó hónap, főleg, mert akkor a World of Cleaveland sem létezne. :D De, hogy van-e olyan szereplő, akinek szívesen beöltöznék? Nem tudok róla. Sosem voltam az a jelmezes alak, szóval ezt inkább passzolnám, ha nem haragszotok.



NOVEMBER

A HÓNAP, AMIKOR ARRA EMLÉKEZÜNK, MENNYI MINDENÉRT LEHETÜNK HÁLÁSAK

Egy könyv, aminek sokat köszönhetsz.


J. R. R. Tolkien - A Gyűrűk ura, A szilmarilok, mert a fantázia birodalmába kalauzoltak és megérlelték bennem az elhatározást. Azt mondtam, hogy Ez az, amit nekem is tennem kell, amittenni akarok. Ray Bradbury - A Toynbee-átalakító-ja pedig megmutatja, hogy miként tegyem ezt. Rejtő Jenő számos műve, amiket eddig olvastam #és hiszem, hogy a többiben sem csalódnék#. A szilmarilok-at kivéve minden könyv szerepelt már korábban és most azért, mert ezek voltak rám a legnagyobb hatással.



DECEMBER

AMIKOR A BARÁTOK ÉS A CSALÁD ÖSSZEÜL

Egy könyv, amit szívesen adnál ajándékba.


Ugye nem a saját polcomról kell ajándékoznom? :O Onnan még kölcsön sem nagyon, nem, hogy ajándékba.
Mit is mondanék, ami ajándékozható és könnyen emészthető… hmm… Rácz Pista - Gatyamesék




***




Az én kihívottjaim pedig: @M_Annie_99, a Lap lap után bloggerinája, @FairyDust, a Miss Readers blogról





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Akikért érdemes csinálni:

Keresés

A Kéziratok Szerkesztésének Művészete

A Kéziratok Szerkesztésének Művészete A kéziratok szerkesztése, bár gyakran háttérbe szorul a kreatív folyamatban, elengedhetetlen lépése a ...

Népszerű bejegyzések