Borzongás




Megreccsent a padló…
A hálószobában alvó fiatal nő felriadt nyugtalan álmából és fülelni kezdett. Ismét nyikorgást hallott, immár a szobába vezető folyosóról.
- Mi ez, ki van ott? - kérdezte rémülten.
Válasz csak az ütemesen megreccsenő padlótól érkezett. A nő a mellette alvó férfi felé fordult és támogatás reményében ébresztgette halkan szólongatva.
- Drágám, ébredj! - suttogta és megrázta férje vállát, aki mocorogni kezdett.
- Mi van már?! - kérdezte a férfi álmatag hangon, ki sem nyitva szemét. - Aludj vissza! - ő pedig a másik oldalára fordult és nyomban elragadta az álom. Hiába, az éjszakázás és a hajnalban lefekvés megtette hatását. A kisfiú születése sem hozott változást az addigi pörgős életvitelükbe, amit az átbulizott szombat éjszakák, a néhány óra alvás és a még hétfőn is kitartó tompa fejfájás jellemzett.
- Valaki jár itt. - mondta a nő, ám férje gerincoszlopa válaszra sem méltatta őt.
A zaj a gyerekszoba felől hallatszott. A bébiőr még működött, azonban nem hallatszott a kis Joey szuszogása. Csak az egyre közeledő léptek neszezése szűrődött a készülékbe, ám egy kattanás kíséretében elnémult.
A nyikorgás már egyre közelebb ért. A szobákat összekötő folyosón egy emberi alak látszott a nappali ablakán beszűrődő holdfényben. A nő fekve maradt félelmében, még reménykedett benne, hogy csak egy rémálom gyötri. Az alak megállt az ajtóban, egyik kezében töklámpás, a másikban véres kés.
- Ki vagy… Te?! Mit keresel te itt? - ismerte fel a nő a nem is annyira idegen látogatót a lámpás fényénél.
Az ajtóban álló lány nem szólt, nem is tudott. Születése utáni éjszaka az anyja zoknit tömött a szájába, amitől örökre elnémult. A lány közelebb araszolt az anyjához. Hang nélkül elhúzta ujját a nyakánál, majd a nőre mutatott. Egy utolsó lépéssel átszelte a kettejük lévő távolságot és lesújtott a markában szorított véres konyha késsel. Apjára is ugyanez a sors várt, aki felriadt felesége metsző halálsikolyára.
Kése teljesen vörös volt a vértől, arcán kaján vigyor terült el. Átszelte a nappalit nyugodt lépteivel, majd kilépett a házból. Megragadta az ajtó mellé, a tornácra készített kannát, visszasétált és benzint locsolt a bútorokra. A lány dolga végeztével kisétált a házból, majd egy cigarettára gyújtott és vigyorogva elsétált, a mögötte felcsapó lángok fényében.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Akikért érdemes csinálni:

Keresés

A Kéziratok Szerkesztésének Művészete

A Kéziratok Szerkesztésének Művészete A kéziratok szerkesztése, bár gyakran háttérbe szorul a kreatív folyamatban, elengedhetetlen lépése a ...

Népszerű bejegyzések