Értékelés - #WETOO

Sziasztok!



A minap ismét egy kedves barátom történetének voltam (kísérleti egere) tesztolvasója. Amit nem bántam meg, hiába esett kívül a szokásos érdeklődési körömön, mert tudjátok, a változatosság gyönyörködtet. :) Az olvasott könyv pedig nem más, mint:





Örülök, hogy ez a könyv így, ebben a formában megjelenhet és már a kezembe vehettem. Robintól még nem olvastam rosszat, {{és az első, ami a figyelmemet megragadta, az a piros cabrio sportautó}} {{nem ilyet kötnek el Cliftonék a kórháztól?}}, de most vágjunk is bele.


Nem egy egybefüggő történetről van szó, hanem több kisebb novelláról, viszont témáját tekintve nagyon hasonlóak. Ez a kötet az író elmondása szerint egy korai műve, és mint a címe is utal rá, rávilágít a jelen egy fontos problémájára, a testi #és lelki# erőszakra. Szerencsére nem kell átélnünk hasonló borzalmakat, hogy a szereplők helyébe tudjuk képzelni magunkat, mert a történetek megérintik az ember lelkét. És nem egyszerűen megsimogatják, hanem egyenesen felrázzák, kifacsarják, kisimítják, aztán újra összegyűrik azt, és még a boldog végeknek sem feltétlenül lehet örülni.

A könyv legelső mondata abszolút indokolt, felkavaró eseményeknek lehet tanúja az olvasó, amint fellapozza a #WETOO-t.

Hogy a témánál maradjak, ez a könyv nagyon más, mint a korábbiak #nem abszurd humor, mint mondjuk az Erelem#, viszont ugyanolyan minőségi. Nem szépítem, találtam néhány hibát a szövegben, de ez nem igazán vont le az olvasási élményből.


Mindent egybevéve Robin az utóbbi évek egyik legmeghatározóbb élményét adta számomra a Testcserés számadás című novellával. Olyan módon írja le Sarah érzéseit, gondolatait, ami teljesen életszerű, hihető, így az olvasó teljes mértékig el tud merülni benne.

Ezt a könyvet mindenkinek ajánlom olvasásra, aki nem retten vissza a 18-as karikától, és a testi-lelki erőszaktól.






0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Akikért érdemes csinálni:

Keresés

A Kéziratok Szerkesztésének Művészete

A Kéziratok Szerkesztésének Művészete A kéziratok szerkesztése, bár gyakran háttérbe szorul a kreatív folyamatban, elengedhetetlen lépése a ...

Népszerű bejegyzések